КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИНВЕРТОРНИЯ КЛИМАТИК?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИНВЕРТОРНИЯ КЛИМАТИК?

КАК РАБОТЯТ ИНВЕРТОРНИТЕ КЛИМАТИЦИ?

За да разберем какво представлява и как работи инверторният климатик е добре да го сравним с конвенционалния. Разликата между двата е в работата на компресора. При обикновените модели компресора работи непрекъснато с постоянна мощност. Това се случва от момента от който вградените  датчици отчетат различна от зададената температура. Компресорът работи на максимални обороти и спира веднага след постигане на температурата. Цялото управление на климатика се случва чрез електроника във вътрешното тяло.

Работата на инверторният климатик значително се различава от тази на обикновения. При него компресора променя оборотите си според ситуацията. Едно от основните им предимства е постепенното повишаване на оборотите при старт на климатика. Това изключително много щади мотора и го предпазва от прекомерна амортизация. Освен във външното тяло различните обороти на работа са налице и при вътрешното тало на тези модели. В зависимост от това с какъв ток работят, прав или променлив, инверторните компресори биват AC и DC.

AC инверторните компресори работят с променливо напрежение. Тяхната работа е от 35% до 40 %  по-ефикасна от тази на конвенционалния.

DC инверторните компресори работят с прав ток, който в климатика се трансформира посредством преобразувател. Така те работят с прав ток и ниско напрежение. Това от своя страна подобрява точността на електронното управление и значително повишава ефикасността. Ефективността им е с 50% по-висока в сравнение с обикновените базови модели.

Разликата в консумацията на електроенергия между обикновен и инверторен компресор е значителна. През последните години от производителите се налагат все повече DC инверторните компресори, заради по голямата си ефективност и икономичност.

Във Варна на ул. Дубровник 39 / срещу пекарна Харна/ АЕРО КЛИМА Ви предлага само избрани марки и модели климатици. Ние ще ви монтираме само модели, с които ще забравите за проблемите с отоплението и охлаждането. При нас ще намерите FUJITSU,  DAIKIN, MITSUBISHITOSHIBA и други.

Безплатна консултация на телефон 0896 872 157

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИНВЕРТОРНИЯ КЛИМАТИК?