КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИНВЕРТОРНИЯ КЛИМАТИК?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИНВЕРТОРНИЯ КЛИМАТИК?

КАК РАБОТЯТ КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ КЛИМАТИЦИ?

За да разберем какво представлява и как работи инверторният климатик е добре да го сравним с конвенционалния. Разликата между двата е в работата на компресора. При обикновените модели компресора работи непрекъснато с постоянна мощност. Това се случва от момента, от който вградените  датчици отчетат различна от зададената температура. Компресорът работи на максимални обороти и спира веднага след постигане на температурата. Цялото управление на климатика се случва чрез електроника във вътрешното тяло, където е и вградения термометър за отчитане на температурата в помещението. Работейки на максимална мощност, компресорът изразходва и голямо количество електроенергия.

КАК РАБОТЯТ ИНВЕРТОРНИТЕ КЛИМАТИЦИ?

Работата на инверторният климатик значително се различава от тази на обикновения. При тях се използва така наречената инверторна технология. Чрез нея се влияе върху тока, напрежението и мощността на компресора в климатика. Техните стойности се контролират в зависимост от външната температура, тази в помещението и желаната температура. При него компресора променя оборотите си според ситуацията. Едно от основните им предимства е постепенното повишаване на оборотите при старт на климатика. Това изключително много щади мотора и го предпазва от прекомерна амортизация. Те постигат плавно желаната температура и след това я поддържат с минимални разходи на енергия. Освен във външното тяло различните обороти на работа са налице и при вътрешното тяло на тези модели. Това ги прави около 40% по-икономични от техните предшественици. В зависимост от това с какъв ток работят, прав или променлив, инверторните компресори биват DC и AC .

AC инверторните компресори работят с променлив ток. Тяхната работа е от 35% до 40 %  по-ефикасна от тази на конвенционалния компресор.

DC инверторните компресори работят с прав ток, който в климатика се трансформира посредством преобразувател. Така те работят с прав ток и ниско напрежение. Това от своя страна подобрява точността на електронното управление и значително повишава ефикасността. Ефективността им е с 50% по-висока в сравнение с обикновените конвенционални модели.

Разликата в консумацията на електроенергия между обикновен и инверторен компресор е значителна. През последните години от производителите се налагат все повече DC инверторните компресори, заради по голямата си ефективност и икономичност.

Във Варна на ул. Дубровник 39 / срещу Била/ АЕРО КЛИМА Ви предлага само избрани марки и модели климатици. Ние ще ви монтираме само модели, с които ще забравите за проблемите с отоплението и охлаждането. При нас ще намерите FUJITSUDAIKIN, MITSUBISHITOSHIBA и други.

Безплатна консултация на телефон 0896 872 157

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ИНВЕРТОРНИЯ КЛИМАТИК?