Отопление

Какво отопление за избера за своя дом?

Почти на всеки се е случвало да си зададе този въпрос. Независимо дали става въпрос за отопление на новостроящ се дом или за вече съществуващ такъв варианти има много. Преди обаче да се спрете на най-подходящия, разгледайте всички възможности. При изборът ви от съществено значение са следните обстоятелства:

 • В апартамент ли ще живеете или в къща?
 • Какво е енергийното състояние на сградата?
 • От какви материали е построен домът ви – панел или тухла?
 • Има ли изолация- външна или вътрешна?
 • Какво е изложението на жилището и на кой етаж е?
 • Какви са дограмата и стъклопакета?
 • Има ли други електроуреди в помещенията, които да отдават топлина. Такива са: готворски печки, хладилници, витрини, ако е магазин, фризери.
 • Каква е квадратурата и височината на помещенията?
 • Преходни ли са и има ли стълбища?
 • Какъв е покрива при къщите?
 • Само отопление ли искате да осигурите или искате и охлаждане? При някои сезонни обекти клиента желае само единия вариант

Отговорете си на всички тези въпроси. Така вече сте изградили цялостна концепция за това кой метод е най-подходящ за вас.

Ако не сте решили моля направете запитване в АЕРО КЛИМА.

Соларна инсталация за домаИзбирайте внимателно.

Избирайте така, че отоплението ви да е възможно най-ефективно.

Избирайте най- удобния за вас вариант, но не забравяйте да бъде опазващ околната среда.

Варианти за отопление

Предлагаме ви нашите топ три варианта:

Отопление с климатици

Това е най-евтиният като начална инвестиция вариант. Друго предимство е, че климатиците си остават най-икономичните електроуреди за отопление. Не искат по-специална поддръжка, освен редовното почистване на филтрите. Осигуряват ни и прохлада през горещите летни месеци. Недостатък в случая е разтящата цена на електроенергията.

Използването на климатици е подходящо при по-малки като квадратура домове.

Отопление с пелетни котли

Пелетната инсталация ви предлага изключително удобство и комфорт. С пелетният котел ще получите топлина на изгодна цена. Зареждането на котела е през големи интервали от време. Колко често ще го зареждате зависи от големината на имота ви и от желаната температура.

Към тази инсталация можете да свържете и затоплянето на бойлер за битови нужди. Този вариант е удобен, икономичен и екологичен. Пелетите са биологично чисто гориво. Те се произвеждат от отпадъци на различни дървесни видове.

Някои видове пелети са изработени от селскостопански отпадъчни материали. Те имат високо КПД и са с относително постоянна цена. Използването на пелетен котел е препоръчително при фамилни къщи, семейни хотели и други средно големи сгради. В този случай охлаждането може да се постигне с климатици от по нисък клас.

Отопление с термопомпи

Термопомпените инсталации са съвременен и ефективен начин за постигане на желаните резултати. Те водят до изключително големи икономии и са в състояние да намалят месечните ви сметки до 70%.

Към тях може да се свърже бойлер за битова гореща вода. С термопомпа можете също да затоплите и басейна. Обикновено ако системата ще се ползва за топлене и охлаждане към нея се свързват конвектори. В случаите когато се използва само за топлоотдаване крайните консуматори са радиатори или подова инсталация.

Изберете отопление с Аеро Клима или звъннете на 0896 87 21 57