Пелетни котли

Отопление с пелетни котли

Пелетният нагревателен котел е устройство, което заграва течноста пренасяща топлина, чрез изгаряне на гранулирано гориво. Пелетните котли са разработени за клиенти, които търсят ниска цена за отоплението си, но и високо качество.

Котлите са подходящи за отопление на битови и служебни обекти. Използват се за подгряване на битова гореща вода. За целта при тях се изпозват дървесни пелети. Котлите са изработени с компактна, опростена, стоманена конструкция. Тя позволява лесен монтаж и обслужване. Снабдени са с пелетна горелка, която е с автоматично или механично почистване.

Пелетен котел – принцип на работа

Енергийните характеристики на котела, конструкцията на пещта и нейната работа определят уникалните процеси придружаващи изгарянето на горивото. Компонентите, на които то се разпада при горенето допринасят за общото количество генерирана топлина. В котелната пещ и газовите тръби топлината се предава към повърхностите посредством процесите конвекция и излъчване.

Течността /вода, антифриз/ предаваща генерираната енергия се движи в затворен тръбопровод. Посредством тръбите и радиатори се загрява въздуха в помещението. На отделна верига може да се осигури и подгряване на битова гореща вода.

При съвременните пелетни котли предлагани от Аеро Клима, е наблегнато на автоматизация на целия процес. Целта е облекчаване на потребителя. Пелетните котли TANGRA са с отоплителна мощност до 80 kW. Със своята висока ефективност и КПД>93 % те са предназначени за многофамилни къщи. Изключително високо приложение намират и за отопление на спортни зали, хотели, ресторанти, обществени сгради и офиси.

Моля направете запитване в АЕРО КЛИМА или звъннете на 0896 87 21 57

Показване на 3 резултата